ACE!

Praktijk voor psychotherapie Haarlem

voor individuen, paren en gezinnen

psychotherapie

Iedereen heeft wel eens moeilijkheden. Vaak gaan die vanzelf of met een beetje goede wil weer over, maar soms niet. Als problemen en klachten niet vanzelf overgaan kan het helpen om erover te praten met een deskundige. Voor hulp bij psychische problemen gaat u naar een psychotherapeut. Een psychotherapeut helpt u om pijnlijke gevoelens te verwerken, om anders tegen de dingen aan te kijken, of om uw gedrag in moeilijke situaties te veranderen. Een psychotherapeut helpt u ó door middel van gesprekken en oefenopdrachten ó uw eigen oplossingen te vinden voor uw problemen.

 

Psychische problemen hangen vaak samen met nare of schokkende gebeurtenissen uit het verleden. Die gebeurtenissen zelf worden door een therapie natuurlijk niet anders. Maar therapie kan u wel helpen om nare ervaringen te verwerken, dat wil zeggen dat u ze een zodanige plek in uw leven kan geven dat u er minder last van heeft. In psychotherapie praat u over uw gedachten, gevoelens en gedrag. Bij mij krijgt u daarnaast vaak opdrachten mee: ontspanningsoefeningen, dagboekje bijhouden, oefenen met nieuw gedrag, en dergelijke. Een therapie kan bestaan uit individuele gesprekken, relatiegesprekken, gezinsgesprekken, of een combinatie daarvan. Groepstherapie is vaak ook heel effectief, maar die doe ik niet. De problemen waarvoor mensen in psychotherapie gaan zijn heel verschillend. Voorbeelden van problemen waarmee ik behandelervaring heb zijn onder andere: eetstoornissen, angsten, depressies, fobieŽn, dwanghandelingen, posttraumatische klachten, persoonlijkheidsstoornissen, relatieĖ en gezinsproblemen.

ACE!

023 540 53 15

 

In verband met de toenemende hoeveelheid spam plaats ik geen automatische link meer met mijn mail-adres, excuses daarvoor. U kunt me via de mail bereiken door een mailtje te sturen naar mail@psychotherapie-haarlem waarachter u een punt zet en de extensie voor Nederland toevoegt.