ACE!

Praktijk voor psychotherapie Haarlem

voor individuen, paren en gezinnen

Tekstvak: details

Gedragstherapie is sterk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en op de toepassing van wetenschappelijke principes.

gedragstherapie

 Klachtgericht

 Hier en nu

 Logische samenhang

 Wetenschappelijk onderbouwd

Gedrag dat beloond wordt treedt steeds vaker op. Situaties die lijken op situaties waarin we eerder positieve of negatieve ervaringen hebben opgedaan roepen diezelfde positieve of negatieve belevingen op. Gedragstherapie maakt gebruik van dit soort eenvoudige, maar verstrekkende principes.

Eerst wordt een zorgvuldige analyse gemaakt van probleemsituatie en probleemgedrag. Dan maakt de therapeut samen met u een plan van aanpak. Vaak zal het er daarbij om gaan dat u moeilijke situaties niet langer vermijdt. Ook is het goed mogelijk dat u bepaalde vaardigheden gaat oefenen. Dat alles leidt tot een ingrijpende en bij tijden zeer emotionele therapie. Dat gedragstherapie oppervlakkig zou zijn is dan ook een misverstand.

Gedragstherapie

ACE!

023 540 53 15

 

In verband met de toenemende hoeveelheid spam plaats ik geen automatische link meer met mijn mail-adres, excuses daarvoor. U kunt me via de mail bereiken door een mailtje te sturen naar mail@psychotherapie-haarlem waarachter u een punt zet en de extensie voor Nederland toevoegt.