ACE!

Praktijk voor psychotherapie Haarlem

voor individuen, paren en gezinnen

Tekstvak: details

Net als relatietherapie gaat gezinstherapie ervan uit dat gedrag, en daarmee dus ook probleemgedrag, ontstaat en betekenis heeft binnen een bepaalde context. Vaak is die context het gezin. Gezinstherapie is gericht op de onderlinge verhoudingen in het gezin.

Gezinstherapie

· Met elkaar

· Geen schuldige aanwijzen

· Zoeken naar voor ieder passende oplossing

In een gezin zijn de rollen meestal wel min of meer verdeeld. Dat geeft duidelijkheid. Er ontstaan problemen als die rolverdeling ofwel te star wordt, zodat één of meer gezinsleden in de knel komen te zitten, ofwel te vaag wordt, zodat er chaos kan ontstaan. Ook kan er onenigheid ontstaan doordat een vroeger goede verdeling van rollen en taken niet meer past bij de huidige ontwikkeling van gezinsleden. Probleemgedrag is soms een verwijzing naar dit soort knelpunten in het gezin. Het kan dan heel nuttig zijn om met elkaar te zoeken naar nieuwe vormen van communicatie en samenwerking in het gezin.

Gezinstherapie

Tekstvak: ACE!
023 540 53 15

In verband met de toenemende hoeveelheid spam plaats ik geen automatische link meer met mijn mail-adres, excuses daarvoor. U kunt me via de mail bereiken door een mailtje te sturen naar mail@psychotherapie-haarlem waarachter u een punt zet en de extensie voor Nederland toevoegt.